Yine Boğaziçi Üniversitesi tarafından hazırlanan bu tabloda, Deprem büyüklüğü (magnitüd), deprem şiddeti ve deprem şiddetiyle ilişkili somut sonuçları görüyorsunuz.
Deprem büyüklüğü, deprem anında kırılan yer kabuğundan boşalan enerjinin değeridir. Deprem şiddeti ise bu boşalan enerjinin doğa, yapılar ve insanlar üzerindeki etkisidir. Aynı büyüklükte gerçekleşen birbirinden farklı depremlerin etkisi farklı olabilir. Yine de tabloda da görülebileceği üzere bu iki terime dair değerlerin yarattığı sonuçlar orantılıdır. Yanlış anlaşılmaması gereken şudur ki bu tablodaki büyüklük ve şiddet değerlerinin arasındaki ilişki her ülke için aynı değildir. Yani Türkiye'deki 7,0 büyüklüğünün üzerindeki depremlerin şiddeti X değeriyle başlarken Japonya'da VI değeri ile başlayabilir. Tabloda açıklanmaya çalışılan şey sadece bu iki değerin birbiriyle ilişkili ve orantılı olduğudur.
Telegram Kanalımız: https://t.me/dunyadanveriler
Boğaziçi Üniversitesi tarafından hazırlanan bu tabloda Türkiye'de gerçekleşen en büyük depremlerin büyüklüklerini (MAG), bu depremlerde meydana gelen can kayıplarını ve hasarlı binaları görüyorsunuz.
Bu tabloda aynı zamanda depremlerin şiddetleri de bulunuyor. Deprem şiddeti ve deprem büyüklüğü (magnitüd) terimlerini bir sonraki gönderide açıklayacağım.
Telegram kanalımız: https://t.me/dunyadanveriler
# Türkiye'de aletsel ölçümlemeyle deprem kaydı yapılmaya başlanan 1900 yılından bugüne meydana gelen en büyük #deprem ler
Telegram kanalımız: https://t.me/dunyadanveriler
# Deprem bölgesinde yapılan çalışmalar (11 Şubat)
#Deprem bölgesindeki 10 ilin toplam nüfusu 13.419.606'dır.
Grafikte geçen "3.558 sorti" kavramı hava araçlarının hedef bölgeye toplamda 3.558 kez gidip geri döndüğü anlamına gelmektedir.
Telegram adresimiz: https://t.me/dunyadanveriler
# 21. yüzyılın en fazla ölüme yol açan #deprem leri
Türkiye-Suriye depremi bu listede şimdilik 6. sırada yer alıyor.
**Telegram adresimiz:** https://t.me/dunyadanveriler
Anadolu Ajansı internet sitesinde #deprem le ilgili pek çok grafik paylaştı: https://www.aa.com.tr/tr/info/infografik/32196
Telegram adresimiz:
https://t.me/dunyadanveriler
# Ülkeleri için savaşmaya istekli olan Avrupalıların yüzdesi (2015)
Araştırma toplamda 62.398 kadın ve erkekle yapıldı.
[Telegram](https://t.me/dunyadanveriler)
Veri kaynakları Telegram kanalımızda paylaşılmaktadır.