@onat geçmiş olsun
@akdeniz o niye
@akdeniz biz bir günde #antiinziva olmadık.
@binaenaleyh maalesef
@binaenaleyh i takip edin
@ardaissad gelenekçi partiler bu kafada özgürlükçü değiller. senin oy verebileceğin bir parti yok.
@ardaissad ha dersin ben özgürlüğü geleneğimin sınırlarına çıkmadığı sürece kabul ediyorum, o zaman sana da özgürlükçü demem. diyende de akıl aramam.
@ardaissad gelenekçi taraf tarikatları desteklemekte yanlış bir şey görmüyor. fetö gibi bir tarikat bunu yeterince iyi kullandı ve devleti ele alıp bizim gibilerin özgürlüğüne kastetti. şimdi bunu fark eden diğer tarikatlar da aynı şekilde örgütleniyor. devletin her tarafında kümelendiler. çocukların kafaları kesiliyor, mobbing nedeniyle gençler intihar ediyor da yargı buna tek kelime etmiyor. bunun eseri senin gelenekçi dediğin arkadaşlar. özgürlükçülükleri de bu tarikatlara göbekten bağlı oldukları için orada ortadan kayboluyor. ben bunu yaşadım gördüm. burada yaşı büyük arkadaşlar da bunu doğrularlar. özgürlükçülükte samimilik diye bu yüzden dedim. ilericiler bir tarikat olmadığı için pek ala karşısında durabiliriz ilericiler olarak. ancak gelenekçilerin olarak tarikatlar karşısında duramadığınızı tarih gösterdi.
@ardaissad kendi halinde muhafazakar olabilirsin. buna ben saygı duyarım. ancak özgürlükçülük de samimi isen nasıl birinin sana ilericilik dayatmasını istemiyorsan başkasının da ilerici insanlara muhafazakarlık dayatmasını savunmamalısın. bu konuda mütabık mıyız?
@ardaissad türkiyede seçime girebilecek özgürlükçü bir parti yok. gelecek de seçenek değil. neden olmadığını parti kadroları ve geçmişte yaptıkları özetliyor.
burada özgürlük tanımı üzerine de konuşmak gerekir. özgürlük tanımın devletin olmadığı alanlarda boşluk doldurup insanların hayatlarını karartan, başkalarının özgürlüklerine gasp etmeyi amaçlayan insanlara yapacakları faaliyetlerine izin vermek ise geleceğe, devaya, hatta zorlarsan akpye bile oy verebilirsin. bu seçimde ben pragmatik davranıp cumhuriyetin kazanımlarını kurtarabilmek için oy kullanacağım.
#Mastodon's first annual report! Read about our financials, accomplishments, and plans. Available under:
Good Ol' Wrasstling Fan • Engineering Student • #web0 Supporter
Toots are mostly in Turkish