Savaşın bir gün daha uzaması halkın refah seviyesinin biraz daha düşmesi anlamına gelir. Çünkü devletler altyapı ve üretim yerine silaha yatırım yapma yolunu seçiyor. Silah için harcanan her bir kuruş aslında boğazınızdan kesiliyor. Ukrayna'daki çatışmalar için de geçerli bu. Ukrayna, işgale direnmiş ve ne kadar onurlu olduğunu tüm dünyaya göstermiştir. 2024'te bu kombatın sonunun nasıl olacağı konuşulmalı. Barış öyle veya böyle tesis edilmeli. Ne kadar acı olsa da ortada parıldayan kristal küre gibi duran gerçek bu.
@melcebi NATO, bunu vesile kılarak sınırlarını genişletti ve Rusya yalnızlaştırıldı ama benim söylemek istediğim farklı. Ukrayna, Rusça konuşan vatandaşlarına karşı yanlış politikaları sürdürmekte ısrar etti. 2014'te Rusya, o zamanki karışıklıktan da yararlanarak Donbas'ı ve Kırım'ı işgal etti. Batı buna çok da ses çıkarmadı. İşgal burada kalsaydı sadece Ukrayna'nın meselesi olacaktı. Fakat bu ülkeye karşı yok etme amacıyla girişilen bir operasyon tüm dünyanın tepkisini çekti. Ukrayna, yok olmamak için savaşmak zorundaydı. AB-D ya da NATO'nun da işine geldi. Sonuçta onlar sadece çıkarına bakar.
@mereyu Söylemleriniz tamamen batının argümanları. Donbass belgeselini izlemenizi öneririm. Bu belgeseli çektiği için bu gazeteci işsiz kaldı.
Kırım'da Rusya'ya katılma konusunda bir referandum yapıldı. %83 katılım ve %96,7 oyla Rusya'ya katılmayı kabul ettiler. Ayrıca Kırım daha önce Ukrayna'ya bağlıydı. Tam bağımsız değildi.
@mereyu NATO'yu mu savunuyorsunuz? Çünkü Ukrayna NATO için binlerce insanını telef etti. Bunun neresini onurlu buluyorsunuz?