Aktroller son birkaç gündür kent lokantaları ve İBB'ye bağlı yurtlar nedeniyle kudurmuş durumda. Bunlardan dolayı oluşan kudurukluk geçince anne kart, kreş ve süte geliyor sıra.
Önümüzde uzun bir zaman dilimi var. Böyle şeyler için bolca vakitleri olacak. Ben de onlar için bir ağıt yazdım. Sekizli hece ölçüsü ve tunç uyaklıdır;
Vergim, vergim, vergim, vergim
Vergim, vergim, vergim, vergim
Vergim, vergim, vergim, vergim
Vergim, vergim, vergim, vergim
Hangisi daha kötü challenge
İlk ikili: 2033'e kadar Tayyip Erdoğan yönetimi vs Amerikan işgali
1. Uzaylı istilası
2. Nükleer sızıntı
3. Bir dönem CHP iktidarından sonra %60 ile gelen RTE rejimi
4. Koalisyonsuz MHP-DevBah yönetimi
5. Ülke genelinde tüm oyların üç kez sayılmasına rağmen bir oy önde çıkan Doğu Perinçek ve Vatan Partisi iktidarı
6. AKP'nin %50 oy aldığı parlamenter sistem
7. Tayyip Erdoğan sonrası az farkla seçilen AKP'li cumhurbaşkanı
8. %51 HDP/Dem Parti yönetimi
9. İkinci Moğol İstilası
10. CHP iktidarının ertesi yılı yerel seçimlerde hezimet
11. Azerbaycan ile birleşme referandumunda çıkan "Evet" sonucu
12. HüdaPar ve BBP destekli Yeniden Refah iktidarı
13. Milliyetçi Cephe (MHP, İyi Parti, Büyük Türkiye Partisi, Zafer Partisi ve Memleket Partisi) iktidarı
14. TKP, TİP, Sol Parti triumvirlik yönetimi
15. Ayn Rand tarzı sosyal devletin öldüğü, katı neoliberal bir yönetim
16. AKP-MHP aynen devam fakat ana muhalefet partisi Yeniden Refah
Talep yoğun olmalı ki karşılık buldu. Kargo dahil 435 liraya geldi. Muhtemelen haftaya elimde olur.
Aradığım yeşil mürekkepli tükenmez kalemden Trendyol, D&R, bkmkitap, ofix ve dahi seninkirtasiyen.net ile allahbelaniversinberatalbayrak.org'da en fazla üçer dörder adet kalmıştır. On tane toplamak için bile üç yüz liralık kargo parası ödemek gerekmektedir.
O sırada Feneryolu'nda çıkmaz sokaktaki fotokopici: Ayranımı tutar mısın bir saniye?
Mehmet Şimşek göreve geleli on ayın üzerinde bir süre oldu ancak ekonomide gözle görülür bir düzelme yok. Faizler rekor seviyede, kur olması gerekenden yüksek, işsizlik gelişmekte olan bir ülkeye yakışmayan bir oranda ve enflasyonda düşüş eğilimi yok.
Seçimden sonra KDV güncellemesi, kredi kartına taksitin kaldırılması ve yılda dört kez MTV gibi adımların atılacağı konuşuluyordu. AKP'nin yenilgisi bu önlemleri biraz ertelemiş gibi görünüyor.
Mehmet Şimşek'in yapmakta kararlı olduğu şey parasal anlamda sıkılaşma sağlayarak liranın döviz karşısındaki değerini yükseltmek, kredileri kısıp vergileri arttırarak harcamayı düşürmek ve böylece enflasyonu soğutmaktır. Bir şeyler yapılacaksa bunu yurttaşın sırtına binerek yapma gayreti içinde. Çünkü halkçı bir anlayışa sahip değil, gittiği hiçbir kişi veya kurum Türkiye'ye kredi vermiyor.
Bunun nedenleri çok açık ama bilmeyenler için yazayım: Türkiye, yolsuzluk söz konusu olduğunda haritada gösteremeyeceğimiz ülkelerle aynı ligde. Sadece bu değil, dünyanın dört bir yanındaki çete liderlerine vatandaşlık veriyor bu ülke. Kısacası, parktaki tinercilere borç vermeme nedeniniz Türkiye'nin kredi alamamasıyla hemen hemen aynı.
Lafı uzatmaya gerek yok. AKP zihniyeti halktan yana olmadı, olmayacak. Onlar bir avuç insanın çıkarını korur ancak. Türkiye'nin kaybedecek tek bir saniyesi yoktur. Derhal seçime gidilmeli ve baştan aşağı tüm yönetim kadroları değişmelidir.
Felsefeci yeni sözcük üretmek konusunda yetenekli olmalı. Özgür Turhan son zamanlardaki gösterilerinde siyasi espriler yapıyor ve bunlardan bazılarını sosyal medya hesaplarında paylaşıyordu. Son paylaştığı kesitte de Süleyman Soylu'nun bahsi geçmiş. Klişe bulduğum için komik gelmedi bana bu espri ama saç yönünden dezavantajlı eski bakanı rahatsız etmiş. Adını vermeden Özgür Turhan'ı hedef almış ve ondan "güya komedyen veya fetödyen" olarak söz etmiş. Nutkum tutuldu. Ne diyeceğimi bilemedim.
Garip Savaş'ın bu kadar sürmesini beklemiyordum çünkü bundan önce 2014'te patlak veren savaş yaklaşık yedi hafta sürmüştü. İsrail, Filistinlilere karşı her zaman acımasızdı fakat bu sefer çok farklı bir motivasyonla saldırıyor. Kendisine yapılan hiçbir telkine kulak asmıyor. ABD bile defalarca operasyonu sonlandırması gerektiğini söyledi ancak Netanyahu yönetimi bir adım bile geri atmadı.
Her iki taraf da sağduyuyu yitirdiği için Hamas, Batı Şeria'da destek topluyor. Filistinliler radikalleşiyor. İsrail'in yapması gereken, 7 Ekim 2023'teki korkunç saldırıdan önce, Hamas ile Filistinliler arasına mesafe koymak, sivilleri hedef almamak ve Gazze'de belli bir hakimiyet alanı yaratmak ancak bu alanı Hamas'a vermemekti. Fakat bunların hiçbiri yapılmadı.
Bu savaşın bir yıl olmadan sona ermesini, daha sonrasında da yaraların sarılmasını diliyorum. Belli bir süre sonra ise, Batı Şeria'nın aklı başında yöneticileri ile İsrail'de göreve gelen yeni hükümet arasında barış görüşmeleri yapılmasını umuyorum.
🇸🇪 Mereyusblog
Romersk medborgare från Miklagård.
På Mastodon sedan 23.X.2021
Bara postar oviktiga tankar.
Allmän egendom (PD). Inga begränsningar.
Jag tjänar ingen inkomst av det jag lägger upp här.
🇬🇧 Mereyü's blog
Roman citizen from İstanbul.
On Mastodon since 23.X.2021.
Just posting unimportant things.
Everything I publish is Public Domain (PD).
I don't earn any income here.
🇹🇷 Mereyü'nün blogu
Civis romanus sum.
23.X.2021'den beri Mastodon'da.
Önemsiz şeyler üzerine.
Paylaştığım her şey kamu malıdır (PD).
Buradan herhangi bir gelir elde etmemekteyim.