Show more

IKEA'da bir çeşit yerelleştirme olduğuna dair bir videoya rastlamıştım internette. Kitaplıklarda Nutuk ve Türkçe kitaplar, restoranda Türk yemekleri ve Türk kültürüne dair diğer şeyler bulunuyordu.

Bugün iş çıkışı bu değişimi görmek için IKEA'ya gittim. Fakat herhangi bir değişiklik göremedim. İngilizceden çeviri İsveççe kitaplar, hot dog, donut gibi Amerikan işi fast food ve İsveççe bazı ifadeler vardı. Zaten IKEA, bir anlamda bu nedenle seviliyor. İsveç kültürünün taşıyıcısı olduğu için. Tıpkı Volvo, Jotun ve H&M gibi.

Restoran ve fast food kısmı çok kalabalıktı. Bu görüntüler aklıma Umut Sarıkaya'nın "Sana vereceğim parayla köfte harcı aldım." karikatürünü getiriyor.

Son olarak konuyla alakasız ama cam ve porselen bardakların, şişelerin nerede üretildiğine mutlaka bakıyorum. Türkiye dışında bir ülke adı görünce sinirleniyorum. Bizde Paşabahçe, Güral, LAV gibi markalar var. Çin, Bulgaristan, Tayland gibi ülkelerin adını görmek hoş olmuyor.

Nisan dump.

Paylaştığım onuncu dump olacak. Üç ay sonra da ilk dump-ı şerifimizi ihya edeceğiz.

Dün Maçka Parkı'ndayken gelen kargo mailini gördüm. Bu sabah işe başladıktan on dakika sonra kargocu gelmişti. Sonuç mükemmel bence. İyi ki Galatasaraylıyım.

Show thread

Bulaşma bana Greenpeace için bağış toplayan kız. Ben plastiği ve Türkiye'ye on adet nükleer santral yapılmasını savunuyorum.

Gecenin bir saati BBC News'ten gelen "O ülkenin %52 ile seçilen cumhurbaşkanı vefat etti." bildirimi

@mimtaner0805 İstanbul'da emekliler ve öğrenciler kent yoksulluğunu iliklerine kadar hissediyor. Tabii ki daha fazla olmalı.

Seçimden sonraki bir ayda gördüğüm kadarıyla Ekrem İmamoğlu, iki grubun paranoyalarını gün yüzüne çıkardı.

Bunlardan ilki liberaller oldu. Kent lokantaları tartışmasından sonra "liboş" demekten imtina ettiğim, aklı başında insanlar sandığım liberal ve liberteryenlerle de ilişkimi sonlandırmak zorunda kaldım. Çünkü birçoğunun aslında Ayn Randcı olduğunu bilmiyordum. Keşke daha önce söyleselerdi de hiç muhatap olmasaydım kendileriyle. Vaktime yazık değil mi?

Bu kişilerin paranoyası on altı milyonluk bir kentte açılan bir düzine aşevi yüzünden komünizmin geleceği sanrısı oldu. Belediyenin bu icraatını başta pek tutmuyordum ama öyle saçma argümanlarla karşı çıkıldı ki artık bir gereklilik olduğunu düşünüyorum.

Diğer kesim ise ulusalcılardır ki bu kişilere makyajlı milliyetçiler de diyebiliriz. 23 Nisan törenlerinde siyah bir çocuk yüzünden kopardıkları yaygara Almanların ülkemizi işgal edeceği yönündeki paranoyadan kaynaklanmaktadır. Bu algının başını çeken Mine Kırıkkanat ve Cengiz Özakıncı için diyecek söz bulamıyorum. Tımarhaneye kapatılmanız lazım sizin.

Uzun lafın kısası aramızdaki delilerin ortaya çıkmasını sağladığı için İmamoğlu'na bir kez daha teşekkür ediyorum.

AKP'liler engelli taklidi yaparak belediyeleri yolmaya devam etmek istiyor. Bir aydır süren ilginç tavırlara başka bir anlam bulamadım.

17'nci hafta photomania

1️⃣ Kendi çektiğim bir fotoğraf
2️⃣ Bulunduğum bir fotoğraf
3️⃣ Ekran görüntüsü
4️⃣ İndirdiğim bir görsel

Parabenizo pelo quinquagésimo aniversário da Revolução dos Cravos. Um dia haverá na Turquia com certeza 🇵🇹🇵🇹🇵🇹

Her gemi yolculuğunda uyuyakalmasaydım dünyamız;

(Jetgiller resmi ekledim varsayın.)

İstanbul Valisi Derin Mina Koç, 1 Mayıs etkinliklerinin Taksim'de yapılmasına engel olmayacağını açıklamış. Günün güşümseten haberi.

Bu moruğun yerine geçen kişi de mort olmuş. Bundan sonrasını ölüler düşünsün. Başta Tayyip Erdoğan ve Murat Kurum olmak üzere üzüntüsünü bildirenlerin de tez zamanda hocasıyla kavuşmasını dilerim.
QT: qoto.org/@mereyu/1085280973067

Mereyü 🇺🇦:verified:  
93 yaşındaki bir moruk öldü diye sabahtan beri taziye mesajı yayınlamayan kalmadı. Bahane olarak da çok seveninin olduğunu ileri sürüyorlar. Oysa ş...

2019'dan beri her yıl yapıldığı gibi bu yıl da metro süslenmiş. Ben kalabalık saatlerde bindiğim ve insan suretlerini çekmeyi hiç sevmediğim için görüntü alamadım ama internette bolca vardı. En beğendiğim dördünü buraya ekliyorum.

23 Nisan kutlu olsun!

Şükürler olsun Madımak referansı veren bir grup daha kaybetti.

Ödünç aldığım kitabı bugün iade ettim. Otuz gün olan süreyi yedi gün aştığım için yedi gün başka bir kitap ödünç alamayacakmışım. Bunu da okuyamamıştım. Üniversitede para cezası vardı ama burada yokmuş. Son derece ilginç.

Show thread

Özgür Özel, seçimi kazanmasının sırrını Twitter'ı değil sokağı dinlemek olarak vermiş. Twitter'daki algının toplumu tam anlamıyla yansıtmadığını bu şekilde ölçmüş. Geçen günlerde buna değinmiştim. Şimdi kendi ürettiğim iki sözcük paylaşacağım;

Tivitokrasi (İng. tweetocracry) : Donald Trump'un sürekli tivit atmasından hareketle ortaya atmıştım bunu. Tanım yapacak olursam; yönetişirken sosyal medyaya ağırlık verme durumudur. Berat Albayrak'ın İnstagram'dan devlet ciddiyetine uymayan istifası bu siyaset tarzına örnek gösterilebilir.

Agorokrasi (İng. agorocracy) : Yukarıdakinin tersine sokağa, pazara eğilen bir yönetim anlayışıdır. Ekrem İmamoğlu'nun ilk adaylığı sürecinde pazar pazar gezmesinden hareketle Yunanca pazaryeri anlamına gelen "agora" sözcüğünü kullandım. Birkaç seçim hariç dünyadaki tüm seçimlerde kazanan tavır olduğu görüldü.

Dünyanın izbe köşesinde yeni bir ülke kurmuşsundur. Sefalet endeksinde birinci geleceksindir ancak rakibin Türkiye'dir.

Show more
Qoto Mastodon

QOTO: Question Others to Teach Ourselves
An inclusive, Academic Freedom, instance
All cultures welcome.
Hate speech and harassment strictly forbidden.