Hyvää alkanutta vuotta kaikille! Huomenna on kuukauden ensimmäinen tiistai ja yhteisömiitin aika klo.19.00 hacklabilla osoitteessa Ahlmanintie 56. Tervetuloa mukaan.

Hacklabin pölyimurit ovat päässeet huonoon kuntoon osin huolimattomuuden, tietämättömyyden ja ikääntymisen vuoksi. Nyt olisikin tarpeen hankkia uusia tai käytettyjä (jos löytyy hyviä) pykälää teollisempia pölynimureita, jotka kestävät kovempaakin käyttöä. Samalla parannetaan imureiden käyttöohjeistusta, jotta laiterikoilta jatkossa vältytään. Teollisuuteen tarkoitetut pölynimurit eivät kuitenkaan ole ilmaisia eikä yhdistyksen talous tällä hetkellä jousta näihin hankintoihin. Niinpä investointeja varten perustimme joukkorahoituskampanjan, joka on suunnattu yhdistyksen jäsenille. Joukkorahoitukseen voit osallistua täällä: nc.tampere.hacklab.fi/apps/for Lähdethän mukaan rahoittajaksi, jotta voimme jatkossakin nauttia pölyttömistä ja siisteistä tiloista. Vuodelle 2023 yhdistys on tehnyt budjettiinsa varauksen puupuolen sähköasennusten ja valaistuksen parantamiseksi. Puupuolella tullaan myös parantamaan purunkeräys laitteistoa johon imuri hankinnoista ylijääneet varat tullaan korvamerkitsemään. Tervetuloa mukaan!

Tänään 18:00 teematorstai ohjelmassa vähän toisenlaista biohäkkäystä! Eli kattellaan kuinka tämä biologinen kone jota ihmiskehoksi kutsumme saattaa välillä hajota meidän tai muiden tekemisten johdosta ja mitä voidaan tehdä kun näin tapahtuu, ettei seuraukset kävisi kovin kalliiksi ja vaikeiksi korjata.

Tästä päivästä eteenpäin yhteisömiittien pöytäkirjat löytyvät hacklabin nextcloud instanssin alta osoitteesta nc.tampere.hacklab.fi/f/14347 Lisäohjeita nextcloudin käyttöön löytyy hacklabin wikistä wiki.tampere.hacklab.fi/palvel Yhteisö päätti yhteisömiitissä 7. kesäkuuta aloittaa miitti kokeilun jonka johdosta yhteisö kokoontuu jatkossa vaihtuvin viikonpäivin seuraava miitti on keskiviikkona 6. Heinäkuuta.

Tänään jäsenille teematorstain aiheena klo.19 alkaen 3D-tulostus.

Tampere Hacklabilla tulevana lauantaina avoimet ovet International Hackerspace Open Dayn merkeissä! Lue lisää blogistamme tampere.hacklab.fi/internation

Hacklabin laserleikkuri on nyt parempi kuin koskaan! Blogipostaus päivitysoperaatiosta löytyy täältä: tampere.hacklab.fi/laserleikku

Voi hitsi, tänään on joku hitsin workshoppi. Eli teematorstain aihe tänään klo 19 on hitsaus.

Tänään klo 19 teematorstain aiheena Matrix-botin koodaaminen. Teematorstai pidetään etänä Jitsissä jitsi.hacklab.fi/trehacklab ja alkaa klo 19.00. Jos haluat kokeilla itse, valmistele kehitysympäristö jossa Python 3 ja pipenv. Tarvitset botille myös Matrix-tunnuksen joka voi olla myös sama jota itse käytät.

Tänään teematorstain aiheena klo.19 eteenpäin - kuinka lukot toimivat. Ikärajasuositus K15. Todays workshop theme - how locks work. Agelimit 15.

Tervetuloa Tampere Hacklab ry:n sääntömääräiseen syyskokoukseen, joka pidetään Tampere Hacklab:in tiloissa Ahlmanintie 56:ssa tänään perjantaina 12.11.2021 kello 18:00. Kokouksen jälkeen jatketaan iltaa pikkujoulujen merkeissä nyyttäriperiatteella. Pikkujoulussa on myös secret santa, jokaisen joka haluaa osallistua secret santa-lahjoihin tulee tuoda mielellään itse tehty maksimissaan ~10€ arvoinen lahja. Lahjat arvotaan osallistujien kesken illan aikana.

Hacklab-arvot -teematorstai huomenna 4.11. klo 19 labilla, tai etänä Jitsin kautta.

Kuukausimiitti tänään labilla ja Jitsissä klo 19.

Hakkeriradio aloitti tänään kakkoskautensa. Kuuntele hakkeriradio.fi/ tai pk-seudulla 105,8MHz FM.

Tänään taas avoimet ovet ja yhteisömiitti. Tervetuloa!

Show more
Qoto Mastodon

QOTO: Question Others to Teach Ourselves
An inclusive, Academic Freedom, instance
All cultures welcome.
Hate speech and harassment strictly forbidden.