Tampereen Hacklabilta soitettiin juuri ensimmäinen lankapuhelu! Labin numero on +358 9 31576905 ja se menee Jyväskylän hacklabin VoIP-puhelinkeskuksen kautta. 80-luvun hienointa tekniikkaa vielä tänään!

Tänään teematorstaissa opetellaan käyttämään labin laserleikkuria. Aloitamme kello 19.00. Tervetuloa!

Kiitoksia eilisestä Inkscape-teematorstaista. Ensi viikon torstaina keskitytään itse laserleikkurin käyttöön. Jatkoksi vielä esittelyvideo Inkscape 1.0:sta: youtube.com/watch?v=f6UHXkND4S

Tänään labilla opetellaan Inkscape-vektoripiirto-ohjelman perusteita. Painotus laserleikkauksessa tarvittaviin asioihin joten tätä suositellaan jos aiot viikon päästä tulla laserleikkaus-teematorstaihin etkä osaa vielä vektoroida. Esitys lähetetään myös Jitsillä joten etäosallistuminen onnistuu. Linkki julkaistaan labin pikaviestinkanavalla. Aloitus perinteisesti klo 19. Tervetuloa!

Virittelemme IFTTT:llä putkitusta että saadaan tilannepäivitykset Matrix -> Mastodon -> Twitter kulkemaan. Jos tämä näkyy Twitterissä niin toimii.

Labilla tänään teematorstaissa: Tutustuminen tekstiilityötilaan. Labin tekstiilihuoneen koneet ovat vähän kotivehkeitä laadukkaampia ja tänään on hyvä tilaisuus opetella niiden käyttö. Tervetuloa, aloitamma klo 19 maissa.

Tänään teematorstaissa tutustuminen labin haisevan työn tilaan! Kannattaa saapua paikalle jos maalaaminen, lasikuitutyöt, lakkaaminen tai muu pahalle haiseva mutta tarpeellinen työ kiinnostaa. Aloitus kello 19. Tervetuloa!

Labin teematorstaissa tänään: Tutustuminen elektroniikkatyötilaan ja elektroniikkatyökaluihin. Aloitus kello 19, tervetuloa!

Tänään labilla avoimet ovet klo 18 alkaen, tervetuloa terveenä!

Labin "puhelinkeskus" saapui - illalla voisi koittaa ottaa käyttöön. Pian labille voi soittaa oikeaan lankanumeroon. Suurkiitos Hacklab Jyväskylän säätäjille!

Hacklabin Matrixkanavalla pystyy nyt julkaisemaan viestejä tämän Mastodon-tunnuksen kautta! Kirjoita !md toot [oma viestisi] niin se tulee tänne. Käyttö rajattu vain kanavan moderaattoreille mutta sellaiseksi pääsee pyytämällä. Käyttäkää aktiivisesti mutta vastuullisesti! :-)

Labilla tänään: Metallityötilaan tututuminen klo 19. Jos metallityöt kiinnostaa niin sinne. Perehdytyskoulutuksia erilaisiin koneisiin tarjolla.

Kännykällä Mastodonia varten kannattaa asentaa esim Tusky-niminen Androidsovellus jolla kuvien liittäminen viesteihin onnistuu helposti. Tällä voi postailla kuvia vaikka omista projekteista labilla. Hashtagiksi voi labiaiheisiin juttuihin laittaa

Mastodon tarjoaa rss-syötteen käyttäjätunnuksille joten esim tämän tunnuksen uusia julkaisuja voi lukea osoitteessa qoto.org/users/tamperehacklab. olevasta syötteestä. Syöte on nyt tilattu labin Matrix-kanavalle joten uudet julkaisut tulee automaattisesti sinne. Avointen palveluiden integrointi mahdollistaa kaikenlaista hyödyllistä.

Hacklab perusti Mastodon-tilin! Mastodon on avoin ja hakkeriystävällinen vastine Twitterille ja Instagramille. Oman Mastodon-tunnuksen voi luoda tänne qoto.org -palvelimelle tai mille tahansa muulle tuhansista palvelimista.

Qoto Mastodon

QOTO: Question Others to Teach Ourselves. A STEM-oriented instance.

No hate, No censorship. Be kind, be respectful

We federate with all servers: we don't block any servers.