Siirrän suomenkielisen mastodon-tunnarini mastodontti.fi:hin. Ilmeisesti kaikki followit pitäisi siirtyä automaattisesti uudelle tunnukselle. Kokeillaas..

@jonne @mf2hd jees, pistin tännekin ettei tarvi fecesiin linkata.

Perustettiin avoimesta datasta keskustelua varten pikaviestinkanava. Löytyy tällä hetkellä vain Matrixista nimellä :hacklab.fi mutta sillataan tarpeen mukaan muihinkin viestimiin (IRC, Telegram, Discord..). matrix.to/#/#avoindata:hacklab

Lahdesjärvellä ei ole ruuhkaa. Vähän vetistä ja liukasta paikoin.

Asiallinen tutkimus, t: iltavirkku. Onneksi nykyisiin töihin voi mennä suht myöhään. yle.fi/uutiset/3-11805578

@cybette Riot.im was replaced by Element quite long ago, better upgrade. F-droid version doesn't have reliable push notifications which sucks.. Hopefully a pure foss alternative will be available one day.

Terveisiä Jyväskylästä työreissulta. Eilen oli huonoin ajokeli missä oon ajanut - 9.5 astetta pakkasta, vesisadetta ja superpöllyävää lunta. Yksi auto meinasi tulla kylki edellä vastaan. Kattelin päivällä luotauskäyrästä että 1km korkeudella 10 astetta plussaa eli 20 asteen inversio. Huomenna pitäisi tulla lisää lunta. Palkitsen itseni punkulla ja pihvillä aularavintolassa.

Turre tuli meille tänään, on ensi viikkoon asti lomalla. Koirakuvia luvassa.

Ai niin Perseverance-laskeutuja tupsahtaa Marsiin tänään. Laskeutumisen jännittävin osuus klo 22.48. Internet lienee täynnä streameja aiheesta. Matrixissa seuraamme laskeutumista kanavalla :hacklab.fi

@jonne Kiitoksia kun pääsit, oli tosi kiinnostavaa asiaa.

@ats Oli yllättävän kiinnostavat setit :-)

@raketti Käyttöliittymän kieli ja sallitut kielet ei liity toisiinsa mitenkään, käyttöliittymässä sen todnäk voi vaihtaa mieleisekseen. Kielirajotuksia on lähinnä sen takia että instanssin ylläpitäjät pystyy moderoimaan tapahtumia.

cos boosted

Tänään Hacklabin etäteematorstaissa tutustutaan Mastodoniin, hakkeriystävälliseen vaihtoehtoon Twitterille ja Instagramille. Aloitus klo 19 Jitsissä.

@raketti Matriisissa on muuten :hacklab.fi jossa lätistään suomeksi aiheesta. Ei potkita vaikka olisi muukin kuin rintsikka.

@raketti mä oon käyttänyt tuollasta kun apero.bzh/ - siinä oli suomen lippu jossain haussa mutta ei viitteitä että se olisi suomalainen instanssi. Oikein tarpeellisen oloinen palvelu. Olen myös osallistunut kääntämiseen. Skrollin fediversumijutussakin oli kokemuksia Mobilizonista, sieltä kannattaa lukea.

@jonne Kuitti, hyvä että saadaan joku jolla on enemmän kokemusta mukaan. Jitsi-linkki tulee olemaan jitsi.hacklab.fi/trehacklab

@jonne @tamperehacklab Ei tartte valmistautua mitenkään. Kerro vaan jotain serverin pitämisestä ja kokemuksista. Ihan vapaamuotoista juttelua.

@jonne tänään olisi @tamperehacklab etäteematorstaissa aiheena Mastodon. Kiinnostaisiko sua tulla mukaan "asiantuntijaksi" kertomaan aiheesta tai mastodontti.fi:stä?

Show more
Qoto Mastodon

QOTO: Question Others to Teach Ourselves
An inclusive, Academic Freedom, instance
All cultures welcome.
Hate speech and harassment strictly forbidden.